پیکرتراشی یکی از راه های پر طرفدار برای داشتن اندامی زیبا و دلخواه است. اغلب افرادی که از اضافه وزن و وجود چربی در نقاط مختلف بدن خود رنج می برند استفاده از این روش بهترین گزینه پیش روی آن ها است. در گذشته افراد دارای اضافه وزن راهی جز کم خوری و انجام تمرینات سخت ورزشی نداشتند. با پیشرفت تکنولوژی و بکارگیری فناوری های جدید پزشکی این مشکل به کلی رفع شده است.
پیکرتراشی (فرم دهی بدن) چیست؟
پیکرتراشی به انواع روش ها و تکنیک های تهاجمی و غیر تهاجمی برای کاهش وزن و رسیدن به اندامی دلخواه گفته می شود. به عبارت ساده تر تخلیه چربی به کمک دستگاه های و تجهیزات پیشرفته پزشکی را فرم دهی بدن می گویند.
روش های مختلف پیکرتراشی کدامند؟
۱: لیپوماتیک: لیپوماتیک یکی از روش های جذاب و پرطرفدار پیکرتراشی است. طی انجام فرایند این تکنیک به سرعت می توان چربی های اضافه بدن را حذف کرد. برای انجام این روش برشی در بدن ایجاد نمی شود. بلکه به کمک حفره های کوچک و میله های مخصوص چربی را از بدن خارج می کنند. چربی هایی که به واسطه پیکرتراشی از بدن خارج می شوند را می توان برای سایر نقاط بدن مورد استفاده قرار داد.
۲: لیپوست: این تکنیک نیز یکی دیگر از روش های جذاب پیکرتراشی و فرم دهی بدن است. تکنیک به کار رفته در این روش تکنیک TLA نام دارد. ویبریشن مورد استفاده در این روش به صورت رفت و برگشت می باشد. رفت و برگشت های مداوم ویبریشن سبب جدا شدن یکنواخت چربی ها و خارج شدن آن ها از بدن می شود.
۳: لیپوساکشن؛ لیپوساکشن از دیگر تکنیک ها و روش های پرکاربرد پیکرتراشی برای از بین بردن چربی های بدن است. در این روش برش های کوچکی که در بدن ایجاد می کنند. لوله هایی به نام کانولا که یک سر آن به دستگاه مکش وصل است. سر دیگر آن را درون برش ایجاد شده قرار می دهند. در مرحله نهایی به کمک دستگاه مکش چربی ها از جا کنده شده و به خارج از بدن منتقل می شوند.
۴: لیزر لیپولیز؛ لیزر لیپولیز از دیگر روش های موثر در پیکرتراشی فرم دهی بدن است. این تکنیک به دور روش تزریق مایع و امواج اولتراسونیک اجرا می شود. در روش تزریق مایع با توجه به وزن بدن مقداری مایع را به بدن فرد تزریق می کنند.
چربی هایی که تحت تاثیر مایع تزریق شده قرار گرفته اند از طریق کبد دفع می شوند. روش دیگر استفاده از لیزر است. در این روش سلول های چربی در معرض گرما قرار می گیرند. بعد از گرم شدن چربی ها از بدن خارج می شوند.
۵- ابدومینوپلاستی: ابدومینوپلاستی یک روش لاغری برای ناحیه شکم است که در آن پوست شکمی که شل و افتاده است برداشته می شود.
آیا فرم دهی بدن بدون جراحی هم امکان پذیر است؟
پیکرتراشی یک روشس اسن که هم بدون جراحی و هم با جراحی است. مهم ترین دلیل برای اثبات این ادعا موارد قابل ذکر در ادامه متن می باشند. فرم دهی بدن به کمک دستگاه های پیشرفته انجام می شوند.
پیکرتراشی به کمک این دستگاه ها با از بین بردن میزان قابل توجهی چربی کمترین میزان آسیب را به بدن افراد وارد می کنند. حقیقت این است هیچ عمل جراحی بدون ایجاد برش های عمیق و طویل بر روی بدن انجام نمی گیرند. در حالی که در این نوع فرم دهی بدن تنها حفره های بسیار ناچیز و کوچکی ایجاد می شوند.
فرم دهی بدن بدون جراحی چگونه انجام می شود؟
پیکرتراشی بدون عمل جراحی به معنی از بین بردن چربی بدن به روش غیر تهاجمی است. در این روش تنها یک یا چند برش کوچک یک سانتی متری در بدن ایجاد می کنند. سپس لوله های کانولا را از طریق این برش ها وارد بدن می کنند. با وارد شدن لوله های کانولا به بدن عملا فرایند خارج شدن و حذف چربی ها از بدن آغاز می شود.
معیارهای انتخاب بهترین و مناسب ترین مرکز برای انجام عمل فرم دهی بدن
معیارهای مهم جهت انتخاب بهترین کلینیک برای انجام پیکرتراشی عبارتند از:
- داشتن مجوز جراحی از وزارت بهداشت و درمان.
- استفاده از دستگاه های پیشرفته و مدرن برای انجام جراحی.
- استفاده از بهترین تکنیک ها جهت جراحی.
- تضمین اجرای تکنیک ها با کمترین عوارض و بالاترین کیفیت.
- استفاده از پرسنل مجرب و باتجربه.
روش های فرم دهی اندام بیشتر در کدام یک از قسمت ها بدن انجام می گیرند؟
پیکرتراشی در نواحی مختلف بدن قابل اجرا است. پهلو، شکم، بازو، ران، باسن، پا، ساق، مچ پا و پشت قسمت هایی هستند که می توان از تکنیک های مختلف فرم دهی بدن برای کاهش چربی آن ها استفاده کرد. لازم به ذکر است که از روش های ظریف تر این عمل برای برداشت چربی از قسمت غبغب استفاده می شود.
بهترین روش های پیکرتراشی کدامند؟
جراح پلاستیک با توجه به معاینه و بررسی وضعیت شما بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد. ممکن است یک روش مناسب شما نباشد و بازدهی کافی را نداشته باشد به همین دلیل حتما از یک متخصص مشاوره بخواهید.
شرایط لازم جهت انجام پیکرتراشی
واجدین شرایط برای انجام عمل پیکرتراشی باید دارای ویژگی های خاصی باشند. مهم ترین این ویژگی ها شامل موارد ذیل می شوند:
- عدم ابتلا به بیماری های قلبی، افسردگی و دیابت.
- عدم اعتیاد به دخانیات و مشروبات الکلی.
- برخورداری از دیدی منطقی در باره عمل.
مراقبت های بعد از عمل پیکرتراشی
- پوشیدن گن های فشاری و مخصوص جهت جلوگیری از افتادگی پوست بدن.
- پرهیز از خوردن غذاهای سنگین و چرب.
- نوشیدن مایعات به میزان لازم.
- پیروی از دستورالعمل های مراقبتی پزشک.
سخن آخر
تمامی روش های موجود برای انجام عمل فرم دهی به اندام های بدن به نوبه خود دارای مزایا و شرایط خاصی هستند. جهت انتخاب بهترین روش برای انجام عمل پیکرتراشی بهترین کار مراجعه به پزشک و مشورت گرفتن از او می باشد. پزشک متخصص با انجام معاینات لازم و با در نظر گرفتن شرایط جسمی افراد مناسب ترین روش را برای فرم دادن به اندام آنان انتخاب می کند.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات کافی را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.