میل به زیبایی و داشتن اندامی زیبا و بدون چربی های اضافه از جمله آرزوهای تحقق یافته انسان ها می باشد که به روش های متعددی از جمله لیپوساکشن انجام می گیرد. درصد بالایی از افراد از لیپوساکشن را برای شکل دهی به اندام و بدن خود استفاده می کنند و عده ای نیز جهت رفع برخی از بیماری ها تصمیم به انجام آن می نمایند.
به طور کلی پزشکان و متخصصان جراحی پلاستیک لیپوساکشن را زمانی پیشنهاد می کنند که تمامی بدن شخص و یا قسمت هایی از آن که دچار چاقی مفرط شده و به هیچ گونه رژیم غذایی و انجام حرکات ورزشی جواب نداده و کاهش چربی در آن مشاهده نشود.
لیپوساکشن چیست؟
لیپوساکشن پروسه ای است تخصصی که طی آن چربی های اضافه و سخت شده به وسیله دستگاه های مخصوص مکش یا ساکشن از بدن جدا می شوند.
روش انجام لیپوساکشن
فرایند انجام لیپوساکشن به این نحو است که ابتدا در قسمتی از بدن که قرار است لیپوساکشن انجام بگیرد چندین برش ایجاد خواهد شد و لوله های ظریف و نازکی به نام کائولا را درون آنها قرار می دهند. در مرحله بعد به کمک قدرت مکش دستگاه های مربوطه چربی ها از طریق لوله های کائولا از بدن خارج می شوند.
تکنیک های متنوع انجام عمل لیپوساکشن
تکنیک های متنوعی برای انجام لیپوساکشن وجود دارند که تحت شرایط خاص و با صلاحدید پزشک جراح یکی از آن ها را برای بیمار در نظر گرفته و اجرا می نمایند. این روش ها و تکنیک های مدرن و کارآمد باعث شده اند تا لیپوساکشن در شرایطی کنترل شده و امن به ساده ترین روش ممکن انجام شود. این تکنیک ها شامل موارد ذیل می باشند:
۱: لیپوساکشن با استفاده از سونوگرافی؛
لیپوساکشن به کمک سونوگرافی یکی از محبوب ترین راه های آب کردن چربی و تخلیه آن از بدن می باشد. تخلیه چربی در این روش بسیار راحت تر از دو روش دیگر می باشد و اغلب برای نواحی گردن، پشت، اطراف بدن و قسمت بالای شکم مورد استفاده قرار می گیرد.
۲: لیپوساکشن با استفاده از لیزر؛
در این روش برای انجام لیپوساکشن از پرتوهای لیزر برای آب کردن چربی های بدن استفاده می کنند و بعد از آب کردن چربی ها از طریق لوله های کار گذاشته شده در زیر پوست بیمار اقدام به تخلیه چربی می نمایند. نکته مهمی که درباره این روش وجود دارد این است که استفاده از لیزر تنها روشی است که بعد از آن پوست بدن شل نشده و تنها لیپوساکشنی است که ناحیه تحت درمان را سفت خواهد کرد.
۳: لیپوساکشن با استفاده از بی حسی موضعی؛
در لیپوساکشن موضعی قسمتی از بدن بیمار را که قرار است تحت عمل و تخلیه چربی قرار بگیرد بی حس می نمایند. در فرایند انجام آن بخشی از بدن بیمار که جهت لوله گذاری برش خورده است را بی حس کرده و بعد از قراردادن لوله های کائولا مقدار زیادی ماده بی حس کننده به نام لیدوکایین یا اپی نفرین را از طریق این لوله ها به بافت چربی تزریق می نمایند.
نکته: مسئله مهمی که درباره لیپوساکشن وجود دارد این است که این عمل به صورت سرپایی در مطب پزشک متخصص و یا در بیمارستان انجام می گیرد و چند ساعت بعد از عمل بیمار از بیمارستان ترخیص شده تا دوران نقاهت خود را در منزل سپری کند.
علاوه بر ایجاد تناسب و زیبایی در بدن از لیپوپلاستی در چه مواردی استفاده می شود؟
لیپوساکشن را همراه بسیاری از اعمال و جراحی های زیبایی مانند ابدومینوپلاستی و لیفت صورت انجام می دهند. علاوه بر آن از این عمل در برخی از بیماری ها و شرایط خاص پزشکی استفاده می شود که عبارتند از:
۱: عرق کردن برخی از نقاط بدن مانند زیر بغل.
۲: بزرگ شدن پستان در مردان بر اثر بیماری های مختلف.
۳: وجود تومور چربی خوش خیم.
۴: وجود مشکلات در سوخت و ساز چربی های بدن.
اقدامات قبل از لیپوساکشن
- پیش از هر اقدامی بهتر است افراد درباره لیپوساکشن تحقیق نمایند تا از مزایا و عوارض آن آگاه شوند.
- افرادی که داروی ضد التهاب و یا آسپرین استفاده می کنند باید ۱۵ روز پیش از انجام لیپوساکشن مصرف آن ها را قطع نمایند.
- خانم ها در صورت استفاده از قرص ضد بارداری باید مصرف آن ها را قطع نمایند.
- افراد مبتلا به کم خونی لازم است چندین هفته پیش از انجام لیپوساکشن از مکمل های آهن استفاده نمایند.
نکات کلیدی درباره انجام عمل لیپوساکشن
- بعد از انجام لیپوساکشن لازم است افراد از گن های فشاری جهت جمع کردن پوست ناحیه عمل شده استفاده نمایند تا از افتادگی و شل شدن آن جلوگیری شود.
- حین آب کردن چربی ها بخش اعظمی از سلول های چربی موجود در زیر بافت پوست از بین خواهند رفت. با این حال ممکن است قسمتی از آن ها باقی بمانند.
- بعد از انجام عمل و گذراندن دوران نقاهت، افراد باید فعالیت های روزانه و مستمری داشته باشند زیرا در صورت بازگشت چربی ها به شکل قوی تر در بدن ظاهر می شوند.
- ایجاد تغییر و محرز شدن آن در افراد متفاوت می باشد. در برخی ممکن است دقیقا بعد از انجام عمل تغییر و کاهش سایز مشاهده شود در برخی دیگر ممکن است چندین هفته و حتی چندین ماه بعد محرز شوند و در برخی این زمان تا یک سال به طول خواهد انجامید.
- ناحیه ای از بدن که تحت عمل لیپوساکشن قرار گرفته است دچار شلی پوست شده و مدت ۶ ماه یا حتی بیشتر زمان لازم است تا پوست به حالت اولیه خود بازگردد.
- افراد مناسب برای انجام این عمل افرادی هستند که از سلامت کامل جسمی برخوردار هستند و دچار بیماری خاص و مزمنی نیستند.
- انجام لیپوساکشن به منظور کاهش وزن کار هوشمندانه ای نبوده و افرادی که این عمل را به این منظور انجام داده اند سخت پشیمان خواهند شد.
- لیپوساکشن باید در محیطی استریل شده و به دست متخصص و جراح پلاستیک انجام بگیرد تا از بروز عوارضی مانند ایجاد عفونت و خونریزی جلوگیری شود.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.