آیا شما درباره بهترین سن برای عمل بینی اطلاعات کافی دارید؟ بینی عضوی مهم در صورت می باشد که بر زیبایی آن تاثیر زیادی می گذارد. بهترین سن برای جراحی بینی حدود ۲۰ تا ۳۰ سال می باشد زیرا در این دوره سنی بلوغ جنسی کامل شده و اجزاء صورت رشد کافی را کرده اند.
جراحی بینی شایع ترین جراحی زیبایی است که در بین مردم در هر سنی انجام می شود. فردی که در سنین قبل از بلوغ، جراحی بینی را انجام دهد، در سنین بالاتر دارای صورتی با حالت غیر نرمال می شود. به همین دلیل متخصصان زیبایی توصیه می کنند که بهترین سن برای جراحی بینی بازه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال می باشد زیرا در این دوران فرد از روی احساسات زود گذر و شرایط قبل از بلوغ، تصمیم به جراحی نمی گیرد.
همچنین در این دوره پوست حالت الاستیکی و کشسانی خود را به خوبی حفظ می کند. در این دوره سنی رشد استخوان صورت و جمجمه فرد به شکل کامل، انجام شده است و فرد از بروز تغییر در بینی خود بعد از انجام جراحی نگرانی ندارد.
انجام جراحی بینی در سنین بالا هم مناسب نیست زیرا در این دوران پوست فرد حالت ارتجاعی و کشسانی خود را از دست داده است. دوره نقاهت بعد از عمل در افراد با سن بالا، طولانی تر و دردناک تر می شود، همچنین تورم ناشی از عمل خیلی دیر بهبود می یابد. ابتلا به بیماری های مختلف مانند فشار خون، قند خون، مشکلات قلبی و ریوی بر ماندگاری و نتیجه عمل تاثیر منفی می گذارد.
بهترین سن برای جراحی بینی
بینی در قسمت میانی صورت قرار دارد و داشتن بینی زیبا تاثیر زیادی بر زیبایی و جذابیت چهره می گذارد. برخی نوجوانان به فرم بینی خود خیلی حساس می شوند و دوست دارند که جراحی بینی را انجام دهند. این نوجوانان باید بدانند که اندازه و شکل بینی تا بلوغ کامل تغییر می کند. آنها باید صبور باشند تا به بلوغ جنسی کامل برسند و رشد اجزا صورت آنها کامل شود و سپس در بهترین سن برای جراحی بینی، اقدام کنند.
بهترین سن برای جراحی بینی، برای دختران حدود ۱۶ سال و برای پسران ۱۸ سال پیشنهاد می شود که انجام جراحی با توجه به رسیدن به بلوغ کامل امکان پذیر می باشد. پزشک با بررسی اجزا صورت و غضروف های بینی پی می برد که زمان انجام جراحی مناسب است یا خیر؟ زمانی که غضروف های بینی دیگر رشد نکنند، می توان تشخیص داد که بینی فرد استخوانی یا گوشتی است؟ همچنین مشخص می شود با توجه به حفظ سلامتی و عملکرد بینی، تا چه اندازه می توان اندازه و ابعاد آن را تغییر داد.
مقالات دیگر: تفاوت بینی گوشتی و استخوانی
در بینی، غضروف های رشد وجود دارد که رشد قسمت هایی از صورت مرتبط با این غضروف ها می باشد. زمانی که فرد قبل از رسیدن به بلوغ کامل این جراحی انجام دهد (حتی اگر فرد به سن ۱۸ سال هم رسیده باشد)، صورت فرد دچار آسیب جدی می شود به طوری که در قسمت بالایی و پایینی صورت رشد ادامه دارد و در ناحیه بینی رشد متوقف می شود، به همین دلیل تناسب صورت به هم می خورد. این افراد در بزرگسالی دارای چهره ای نامتقارن می شوند که صورت آنها در قسمت وسط حالت فرورفته و صاف می باشد. به همین دلیل در انجام جراحی بینی عجله نکنید و بهترین سن برای جراحی بینی را انتخاب کنید.
بیشترین سن جراحی بینی
حداکثر سن برای انجام جراحی بینی، معمولا سن ۶۰ سالگی می باشد. در سنین بالا پوست حالت ارتجاعی خود را از دست می دهد و شکل بینی بعد از انجام عمل مورد رضایت شما نخواهد بود چون بالا بردن نوک بینی به دلیل افتاده شدن پوست به خوبی انجام نمی شود.
کاهش حالت کشسانی پوست و افتادگی نوک بینی بعد از جراحی نیز ادامه دارد. نتیجه حاصله از یک جراحی زیبایی بینی در فرد ۲۵ ساله با یک فرد ۶۰ ساله خیلی متفاوت می باشد. به همین دلیل بهترین سن برای جراحی بینی همان دوره سنی ۲۰ تا ۳۰ سال می باشد.
دلیل دیگر برای نامناسب بودن جراحی بینی در سنین بالا این است که جراحی بینی معمولا با بیهوشی کامل انجام می شود. افراد بالای ۶۰ سال با بیماری ها و مشکلات دیگری روبرو می شوند که انجام بیهوشی برای آنها خطرناک می باشد. به همین دلیل پزشک سعی می کند برای ایجاد زیبایی بینی از روش های کم تهاجمی تر استفاده کند که نیازی به بیهوشی نداشته باشد.
مقالات دیگر: بهترین جراح بینی در تهران
یکی دیگر از دلایل نامناسب بودن جراحی این است که در این سنین روند درمانی و ترمیم زخم ها و بخیه ها بسیار کند انجام می شود. تورم بینی در افراد با سن بالا به کندی کم می شود. در یک فرد جوان روند بهبود ورم ۴ الی ۶ ماه طول می کشد ولی در افراد که سن بیشتری دارند این روند بهبود تورم امکان دارد بیشتر از یک سال طول بکشد. اگر قصد انجام جراحی بینی را دارید، بهترین سن برای جراحی بینی را انتخاب کنید تا دچار عوارض و مشکلات نشوید.
فیلم قبل و بعد جراحی بینی توسط دکتر علیرضا تولیت
انجام جراحی بینی در سنین کم
- فردی که دچار انحراف بینی می باشد و مشکل تنفسی دارد، می تواند با انجام جراحی انحراف بینی و درمان انحراف بینی، مشکل تنفسی را رفع کند. این جراحی فقط جنبه درمانی دارد و پزشک در حین عمل جراحی به غضروف های رشد بینی، صدمه ای وارد نمی کند. برای انجام چنین جراحی نیاز نیست بهترین سن برای جراحی بینی را انتخاب کنید.
- جراحی بینی برای درمان شکستگی بینی در سنین پایین نیز قابل انجام است، در این مواقع اگر شکستگی باعث ایجاد مشکل تنفسی نشده باشد، پزشک توصیه می کند که جراحی بعد از رسیدن به بلوغ کامل فرد انجام شود ولی اگر مشکل تنفسی داشته باشد، پزشک جراحی را انجام می دهد.
- افرادی که به دلیل مادرزادی دچار مشکل تنفسی هستند نیز میتوانند جراحی بینی در سن کم انجام می دهند.
روش های انجام جراحی بینی
پزشک با توجه به وضعیت جسمانی فرد و میزان مشکل، یکی از روش ها را انتخاب می کند.
- جراحی باز: در این روش بین دو سوراخ بینی برشی ایجاد می شود و پوست بینی به بالا کشیده می شود. در این روش پزشک دسترسی بیشتری برای انجام تغییرات در بینی دارد.
- جراحی بسته: در این جراحی جای زخم و اسکار، باقی نمی ماند. این جراحی برای کسانی استفاده می شود که می خواهند تغییرات کمی در بینی خود ایجاد کنند.
- آلارپلاستی: یکی از جدیدترین روش های عمل بینی می باشد. از این روش برای کسانی استفاده می شود که می خواهند تغییر را در سوراخ های بینی خود ایجاد کنند. پزشک در این روش غضروف های نوک بینی را کم می کند تا فرم بینی دلخواه فرد، ایجاد شود.
امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. شما میتوانید سوالات و تجربیات خود را در زیر این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.