آیا میدانید بینی تان گوشتی است یا استخوانی؟ آیا تفاوت آن ها را میدانید؟ مهم ترین تفاوت بینی استخوانی و گوشتی، ضخامت پوست بینی است. می توان گفت تفاوت جراحی بینی گوشتی با جراحی بینی استخوانی در ضخامت پوست بینی است. در این مقاله بیشتر با اهمیت درک این تفاوت و تاثیر آن در نوع جراحی رینوپلاستی صحبت می کنیم.
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در چیست؟
تعریف بینی گوشتی و بینی استخوانی به ما کمک می کند تفاوت این دو را بهتر درک کنیم. به طور کلی بینی از ۳ لایه اصلی تشکیل شده است. لایه اول یک لایه عضلانی نازک است که به پایین متصل می شود. لایه دوم اسکلت غضروفی بینی است و لایه سوم لایه ای است که غشای مخاطی و پوست داخل بینی را می پوشاند.
بسته به نوع بافت و غضروف بینی، بینی را می توان به دو دسته بینی گوشتی و بینی استخوانی تقسیم کرد که تفاوت بینی گوشتی و استخوانی در بافت و غضروف بینی است. بینی گوشتی با ساختار غضروفی استخوانی ضعیف با پوست ضخیم و بینی استخوانی با اسکلت غضروفی قوی تر و با پوست نازک مشخص می شود.
همچنین در بینی استخوانی رشد بیش از حد غضروف بینی به دلیل عواملی مانند ژنتیک و ضربه به استخوان بینی رخ می دهد. بینی استخوانی روی پل بینی دارای انحنا و برآمدگی است. پوست نازک روی بینی استخوانی باعث می شود که هر گونه نقص در ساختار و ظاهر بینی به راحتی مشاهده شود. در واقع در هر یک از این دو نوع جراحی بینی، جراح محدودیت هایی دارد و باید در انجام تغییرات مورد نیاز مهارت بیشتری داشته باشد.
اهمیت پوست بینی در جراحی بینی
در زمینه تفاوت بینی گوشتی و استخوانی باید گفت که اندازه و شکل بینی تا حد زیادی به ساختار بینی بستگی دارد. در واقع، جراحی بینی تا حد زیادی به اصلاح کانتور اسکلت پایینی برای به دست آوردن ظاهری مناسب میپردازد. اما از آنجایی که اسکلت با پوست و بافت های زیر پوستی مانند ماهیچه و چربی پوشیده شده است، شکل ساختار ناصاف بینی بسیار شبیه به ظاهر بینی است.
از آنجایی که پوست به عنوان پوششی برای تغییر شکل چارچوب اسکلتی عمل می کند و از آنجایی که بیشتر نواحی را می پوشاند، از اهمیت بیشتری نسبت به سایر بافت ها برخوردار است. یکی از مهم ترین دلایل تاثیرگذار بر نتیجه جراحی بینی، نوع پوست و ضخامت عمومی آن است. پوست بینی با ضخامت متوسط، با صورت تمیز و سالم تقریبا مناسب ترین نوع پوست برای جراحی بینی است، در حالی که سایر انواع پوست (ضخیم، خیلی ضخیم یا بسیار نازک) کمتر مناسب هستند.
ویژگی بینی استخوانی
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی این است که بینی استخوانی که با نام های بینی عقابی یا قوزدار نیز شناخته می شود، پوست نازکی دارد و این ویژگی به تنظیم برش استخوان بینی در حین جراحی زیبایی بینی کمک می کند تا رفلکسولوژی بینی استخوانی بسیار زیبا به نظر برسد.
اهداف جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی برای رفع نقص ظاهری بینی مانند قوز بینی و حفره های بزرگ بینی انجام می شود. همچنین این عمل برای بهبود عملکرد طبیعی بینی و رفع مشکلاتی مانند آدنوئید و انحراف بینی صورت می گیرد.
برش ها و بخیه ها در بیماران با پوست بسیار نازک، سریع تر بهبود می یابند، تقریبا هیچ اثری از خود باقی نمی گذارند و تورم جراحی معمولا به سرعت از بین می رود، اما پوست بسیار نازک نمی تواند تمام عیوب اسکلت بینی را بپوشاند. حتی نقص های جزئی اسکلتی نیز مشهود است، زیرا پوست بسیار نازک نیروی کمی برای پوشاندن بافت دارد.
یکی دیگر از معایب پوست نازک، تمایل به نازک شدن و کوچک شدن بعد از جراحی است. انقباض زخم بعد از عمل که گاهی به آن پدیده «بستن» نیز می گویند، می تواند قاب بینی را مخدوش کرده و منجر به ناهنجاری های ناخوشایندی شود. به همین دلیل، بزرگ ترین چالش جراح در مورد بیماران با پوست بسیار نازک، دستیابی به ساختار بینی کامل، محکم و صاف است.
ویژگی های بینی گوشتی
از ویژگی های اصلی بینی های گوشتی می توان به نوک پهن این نوع بینی و همچنین گرد بودن نوک بینی اشاره کرد. بینی های گوشتی پوست کلفت و غضروف ضعیفی دارند و نوک این نوع بینی دارای غدد چربی نیز می باشد.
اهداف جراحی بینی گوشتی
جراحی بینی برای بینی گوشتی نیاز به تغییر شکل غضروف دارد. اما چگونه بینی پهن بیمار توسط غضروف جانبی اصلاح می شود تا بینی باریک و مثلثی شکلی ایجاد شود که برای بیمار خوب به نظر برسد؟
مانند سایر مشکلاتی که در جراحی زیبایی برای اصلاح آن ها استفاده می شود، روش های درمانی متعددی برای جراح پلاستیک وجود دارد که هزینه های بینی گوشتی را پوشش می دهد تا شکل بینی گوشتی را تغییر دهد
یکی از گزینه های اصلاح ظاهر و جلوگیری از عوارض جراحی بینی گوشتی، کوچک کردن غضروف پایینی در دو طرف بینی است و در نتیجه بینی کوچک تری برای بیمار ایجاد میشود.
در این روش غضروف های اضافی از بینی برداشته می شود. سپس با کوچک شدن پوست نوک بینی بعد از جراحی ظاهری کوچک و زیبا برای سر فرد ایجاد می شود.
در این حالت جراح بینی باید قسمتی از غضروف جانبی را نگه دارد تا حمایت لازم از بینی را فراهم کند. اگر از تکنیک دستکاری بیش از حد بینی در بیمار استفاده شود، غضروف جانبی پایینی باقیمانده کاهش می یابد.
نتیجه گیری
در این مقاله به بررسی تفاوت بینی گوشتی و استخوانی پرداختیم. با وجود اینکه نتیجه جراحی بینی تحت تاثیر نوع پوست و استحکام غضروف بینی است، انتخاب جراح بینی با تجربه و ماهر نیز تاثیر به سزایی در نتیجه جراحی بینی دارد.
به دلیل حساسیت بالایی که رینوپلاستی دارد، بینی گوشتی و استخوانی نیاز به جراحی دارد که در عمل زیبایی بینی مهارت دارد تا بینی کامل و متناسبی ایجاد کند.
لازم به ذکر است که با توجه به ویژگی های بینی گوشتی نمی توان تغییرات زیادی در بینی گوشتی ایجاد کرد. بنابراین انتظار نمی رود که بینی خیلی کوچک شود و نتیجه جراحی این نوع بینی ها عموما یک بینی طبیعی است.