جراحی بینی یک عمل جراحی زیبایی است که با هدف اصلاح برخی از عیوب بینی انجام می شود. هدف آن زیبایی طبیعی و بادوام بینی است. برای محدود کردن خطرات مرتبط با جراحی و به حداکثر رساندن شانس موفقیت آن، دستورالعمل های مختلفی با سیگار کشیدن همراه است. بسیاری از دانشمندان در مورد خطرناک بودن و اثرات منفی بر سلامت افراد سیگاری اتفاق نظر دارند.
با این حال، به نظر می رسد که در طول جراحی، به خصوص در هفته های قبل از جراحی، مضرتر باشد. اکیداً توصیه می شود زمانی که قصد انجام جراحی زیبایی را دارید، سیگار را ترک کنید. اثرات تنباکو بر جراحی متعدد است و می تواند منجر به عوارض عمده اسکار شود.
چرا باید قبل از عمل سیگار را ترک کنید؟
سیگار کشیدن خطر عوارض جراحی را افزایش می دهد. به طور کلی، این عوارض طول مدت بستری در بیماران سیگاری را طولانی تر می کند. از جمله عوارضی که توسط تنباکو مورد توجه قرار می گیرد:
- عوارض تنفسی حین عمل در عمل های انجام شده تحت بیهوشی عمومی.
- عوارض قلبی عروقی بعد از عمل که در آن مونوکسید کربن (CO) و سیانید هیدروژن استنشاقی توانایی خون برای حمل اکسیژن را کاهش می دهد.
- عوارض ترمیم زخم در افراد سیگاری ۶ برابر بیشتر است. سیگار باعث افزایش سطح قند خون می شود که می تواند روند بهبود را کند کند. علاوه بر این، نیکوتین تولید کلاژن را کاهش می دهد که کیفیت درمان را تغییر می دهد.
- عوارض عفونی که خطر عفونت زخم های جراحی در آنها ۶ برابر می شود. مونوکسید کربن اکسیژن رسانی بافت را با میکروسیرکولاسیون ضعیف خون تضعیف می کند، در حالی که نیکوتین باعث انقباض عروق بافتی و کاهش بیشتر اکسیژن می شود.
- اختلالات تحکیم استخوان می تواند ایجاد شود که خطر ابتلا به پسودارتروز را افزایش می دهد که عدم تحکیم استخوان است.
- افزایش درد و التهاب در جایی که افراد سیگاری مجبور به دریافت دوزهای بالاتر از محصولات بیهوشی می شوند زیرا تنباکو متابولیسم آنها توسط کبد را تسریع می کند.
اثرات دیگر
اثرات بر روی بافت ها
مصرف تنباکو به بازسازی بافت پوست آسیب می رساند و باعث پیری سریعتر و پیدایش لکه ها می شود. سیگار کشیدن به سه دلیل باعث پیری زودرس صورت افراد می شود. دلیل اول این است که جریان خون باعث افزایش رادیکال های آزاد می شود. دلیل دوم کاهش خاصیت ارتجاعی پوست و ایجاد افتادگی و چروک شدن پوست است. دلیل سوم این است که این عمل تکراری چین و چروک زمانی که سیگار در دهان دارید باعث ایجاد چین و چروک های اطراف دهان می شود.
توجه: با توجه به اثرات تنباکو، مداخلات با هدف بهبود ظاهر بافتها مانند تزریق فیلر ممکن است کمتر مؤثر یا حتی کاملاً بیاثر باشد.
عواقب در بهبود زخم
مانند هر عمل دیگری، عمل تنباکو می تواند به میزان قابل توجهی ظرفیت التیام بافت ها را کاهش دهد و نتیجه را بسیار کمتر هماهنگ یا حتی کاملاً ناخوشایند کند.
عوارض جدی
مصرف دخانیات عواقب جدی و عوارض جدی بر بدن انسان دارد مانند فلبیت که می تواند با آمبولی ریه عارضه پیدا کند.
منشأ این عوارض عمدتاً دو ماده موجود در سیگار است که عبارتند از مونوکسید کربن و نیکوتین. هر دوی این مواد با اسپم کردن ریزرگهای خونی، گردش خون را مختل میکنند. بنابراین، منبع تغذیه ضروری برای ترمیم ضایعات پوستی را مسدود می کنند. این کار باعث کاهش فعالیت گلبول های سفید خون می شود که در طول پاسخ ایمنی در مرحله التهابی بهبود زخم ضروری هستند.
دقیقا چه زمانی باید سیگار را ترک کرد؟
به طور خلاصه، قبل از هر عمل جراحی، اکیداً توصیه می شود از مصرف تنباکو خودداری کنید. علاوه بر اینکه تنباکو به طور کلی خطری برای سلامتی انسان ایجاد می کند، یکی از عوامل خطر اصلی جراحی نیز محسوب می شود. تنباکو می تواند باعث بروز عوارض در طی یک عمل جراحی زیبایی و همچنین در روزهای بعد شود.
بیمارانی که بدون استفاده از مشتقات حاوی نیکوتین مانند سیگار الکترونیکی یا وصله های الکترونیکی، قبل از تاریخ برنامه ریزی شده مداخله خود را ترک کنند، به طور قابل توجهی خطرات احتمالی را کاهش می دهد و یا حتی آنها را به طور کامل ناپدید می کند.
علاوه بر این، اکیداً توصیه می شود قبل از عمل سیگار را ترک کنید و حتی تا زمانی که ممکن است بعد از عمل مجدداً از سر نگیرید. به عنوان یک قانون کلی، یک ماه قبل از جراحی زیبایی، بیمار باید سیگار را ترک کند. برخی از جراحان هستند که شدت بیشتری دارند و ۶ هفته قبل از عمل مجبور به توقف می شوند.
در صورت مواجه شدن با مشکل در ترک سیگار، بیمار می تواند یک دوره ۳ هفته ای بدون سیگار را رعایت کند. این ممکن است کمی به خطرات کمک کند. اگر ترک سیگار دشوارتر از حد انتظار است، توصیه میشود در طول ۴۸ ساعت قبل از عمل اصلاً سیگار نکشید.
سیگار الکترونیکی چطور؟
به سختی می توان فهمید که آیا سیگار الکترونیکی به دلیل عدم آگاهی از گذشته، خطر واقعی بر سلامت بیماران قبل و بعد از عمل دارد یا خیر. با این وجود، این احتمال وجود دارد که بخارات استنشاقی سیگارهای الکترونیکی در مقایسه با دود تنباکو، اثرات متوسطی بر ظرفیتهای درمانی داشته باشد. بنابراین توصیه می شود قبل و بعد از جراحی بینی از سیگارهای الکترونیکی استفاده نشود.